Image

Programma West Beach (Film) Festival 2023

Klik op de afbeelding voor het programma in een notendop. Onder de afbeelding staat een uitgebreidere beschrijving per dag. DM ons gerust al je vragen hebt via @westbeachfilmfestival (Instagram) of Facebook.

Klik om te vergroten

Woensdag 20 september | WBFF invites Oxville Cinema
Hoofdfilm: Triangle of Sadness (2022)
Terrein open: 13.00 uur

Maak je klaar voor een spectaculaire onofficiële opening van het West Beach (Film) Festival! We beginnen meteen met een heuse kaskraker: Triangle of Sadness! Kom op tijd, want het aantal plekken is beperkt.

Woensdag starten we al om 13.00 uur met een middag vol leuke activiteiten voor de kleinere bezoeker. In het Media Circus zijn er leuke Audiovisuele workshops zoals Liquid Light, Shadow Play, Maak van een Wolk een Monster en de VuilnisOproer Scavanger Hunt.

Het filmprogramma start rond 20.30 uur. Kom op tijd, we kunnen vol raken.

Donderdag 21 september | WBFF invites Stichting Perceval: beleef een unieke opening!
Hoofdfilm: Mijn vader is een vliegtuig
Terrein open: 19.00 uur

De officiële opening van het festival vindt plaats om 20.00 uur, maar de spanning begint al om 19.30 uur met het theaterspektakel 'Het verhaal van Europa en het Sloterplas monster'. Bereid je voor op een betoverende avond vol verrassingen.

De hoofdfilm is gekozen door Stichting Perceval, een organisatie die is opgezet “door Gekken voor Gekken”. Het woord “Gek” gebruikt Perceval als geuzennaam, want ze willen geen medische diagnoses gebruiken om zichzelf, of anderen, te beschrijven. Iedereen is welkom bij Stichting Perceval, ongeacht hoe je jezelf noemt.

Op dit moment organiseren zij drie soorten projecten: de MAD Studies leesgroepen, filmprogramma’s en peer counseling groepen genaamd Peerbuntu.

Het terrein opent om 19.00 uur. Om 20.30 uur vindt er een voorgesprek plaats met Stichting Perceval en de hoofdfilm start rond 21.00 uur.

Vrijdag 22 september | WBFF invites Meervaart Studio
Hoofdfilm: The Menu (2022)
Muziek: Bigga + Silent Disco met DJ Patrock & PHLLX

Terrein open: 19.00 uur

Op vrijdag verzorgt de Meervaart Studio een steengoed programma. Doe mee met de zinderende film pubquiz met host Devrim Aslan (19.15 uur) en geniet van de meerdere shorts die zijn voortgekomen uit het Meervaart Studio Film Lab. De hoofdfilm The Menu (2022) sluit het programma van de Meervaart perfect af!

Na afloop van de hoofdfilm is het tijd om het 20-jarig jubileum van het West Beach (Film) Festival groots te vieren! Lokale dj's DJ Patrock en PHLLX zorgen voor een knallende Silent Disco. Kies zelf welk kanaal van welke dj jou het beste bevalt.

Zaterdag 23 september | WBFF invites Oxville Cinema: een dag vol magie voor jong en oud!
Hoofdilm: Super Mario Bros (2023)
Muziek: Bastidoz, Surf Riders & Soul Adventures
Terrein open: 13.00 uur

Zaterdag staat volledig in het teken van de kids (maar we zijn de ouders niet vergeten 😉). Met de inmiddels bekende Kids Hangout vermaken de kinderen zich de hele dag. Maar er is meer! Kinderkookschool Sterk in Eten verzorgt een leuke en leerzame kinderkookworkshop. Het resultaat van hun culinaire avonturen kun je aan het eind van de dag proeven in het kinderrestaurant. Je kunt je hier aanmelden >

Er staan nog meer boeiende workshops op het programma, dus houd onze socials en website in de gaten voor het volledige programma.

De voorfilms starten rond 20.30 uur en zijn afkomstig van het initiatief Generation Z. Bij Generation Z ontdekken 8 t/m 12-jarigen uit Amsterdam Nieuw-West met een duidelijke interesse in beeldcultuur de spannende filmwereld en maken ze de sprong naar het grote doek in de bioscoop.

Rond 21.00 uur start de bij de kids ongekend populaire hoofdfilm ‘Super Mario Bros’ (natuurlijk ook een feest van herkenning voor de ouders). 

Na de hoofdfilm zijn we nog niet klaar! Dan is het namelijk tijd voor de Kids Camping! Overnacht samen met een ouder/verzorger op het festivalterrein. Aanmelden is niet nodig, komt lekker langs en zoek een mooi plekje!

Tijden
13.00 uur - 17.00 uur: Workshops Media Circus
15.00 uur - 17.00 uur: Kinderkookworkshop
15.00 uur - 16.00 uur: Soul Adventures (muziek)
16.30 uur - 18.00 uur: Baztidos (muziek)
18.00 uur - 20.00 uur: Kinderrestaurant
19.00 uur - 19.40 uur: Surf Riders (muziek)
20.00 uur - 20.30 uur: Art Attack (reading)
20.30 uur - 20.45 uur: Shorts van Generation Z 
20.45 uur - 21.00 uur: Amaryllis (voorfilm)
21.05 uur - 22.45 uur: Super Mario Bros. (hoofdfilm)
22.45 uur: Kids Camping


Zondag 24 september | WBFF invites CreAmClub: een onvergetelijke en klassieke afsluiting!
Hoofdfilm: Fanfare (1958)
Muziek: Round The Table Latin, Shot in the Dark
Spoken Word door Jetske & Shannon
Terrein open: 11.00 uur

Deze dag begint met een rommelmarkt om 10.00 uur. Geef je oude parels een nieuw leven, reserveer hier een krampje >

Om 11.00 uur hebben we een heerlijke BuurtBrunch: een gezamenlijke brunch voor en door de buurt. Tijdens de brunch kun je luisteren naar Verhalen uit Nieuw-West, verteld door buurtbewoners zelf. Verhalen uit Nieuw-West wordt georganiseerd door New Metropolis.

Ga na de markt voor creatieve ontmoetingen aan de boetseertafel, de Schaftkeet voor de Ziel, o.l.v. Jetske Verhoeven.

Naast de altijd aanwezige Kids Hangout en doorlopende activiteiten (zie 'Elke dag open') heeft CreAmClub een bijzondere hoofdfilm uit 1958 geselecteerd om de 20e editie van het West Beach (Film) Festival af te sluiten: 'Fanfare'. Laat je meevoeren naar lang vervlogen tijden en geniet van dit meesterwerk.

Het terrein opent om 10.00 uur. Het filmprogramma start om 20.30 uur.

Vaste programma-onderdelen (alle dagen tenzij anders aangegeven)

Short Container
In deze container zijn het hele festival lang diverse shorts van Amsterdamse makers te zien.

Het Media Circus
In deze tent kunnen kinderen (en hun ouders) laagdrempelige AV workshops volgen. De workshops bestaan onder meer uit animatie met A.I., stop motion, recycling art, liquid light en VJ visuals. De resultaten worden direct gebruikt op het festival. Info over aanmelden volgt op onze socials en website.

Warm Hearts (zaterdag 15.00 t/m 21.00 uur)
Warm Hearts is een unieke drijvende sauna op de Sloterplas met als motto: ‘De stad maken we samen’. De sauna biedt niet alleen ontspanning en warmte, maar is ook een geweldige manier om in contact te komen met buurtbewoners en andere festivalgangers. Of je nu wilt genieten van een rustgevende sauna sessie of gewoon wilt socializen, Warm Hearts is de perfecte plek om te zijn.

Bar & foodtruck
Heerlijke snacks en drankjes zijn altijd voorhanden.

Sloterplas Open
De Queer Schaakclub opent op dondedagavond het Sloterplas Open: daag je buren uit en schaak je een weg naar de top van de lijst! Het toernooi is doorlopend van donderdag t/m zondag. Meer info volgt op onze socials en website.

Praktische informatie

Locatie
Het festivalterrein is naast het Sloterstrand, Noordzijde 41, nabij jachthaven De Duikelaar.
Kom op tijd, want vol is vol.
Jongeren onder de 16 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Openingstijden:
Woensdag: 13.00 uur – 00.00 uur
Donderdag & vrijdag: 19.00 uur  - 00.00 uur
Zaterdag: 13.00 uur – 00.00 uur
Zondag: 10.00 uur  - 00.00 uur
Het filmprogramma start dagelijks rond 20.30 uur.

Eten en drinken
Snacks en drankjes voor tijdens de film zijn te verkrijgen bij onze cateraars. Meebrengen van eigen eten en drinken wordt niet op prijs gesteld.

Bereikbaarheid
Er is weinig parkeerruimte in de buurt. Kom met de fiets of het OV! Het festivalterrein ligt op 5 minuten lopen van het eindpunt van tram 7. Ook dichtbij: halte Slotermeerstraat van tram 13 en bus 69.

Gratis toegankelijk
West Beach (Film) Festival is gratis toegankelijk en dat houden we graag zo. Wil je toch graag iets bijdragen, dan kan dat op de Pay As You Like-pagina of ter plekke bij de ingang. 


Volg West Beach (Film) Festival op Instagram: @westbeachfilmfestival
Ga naar het Facebook-event West Beach (Film) Festival 2023 >
Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Terug naar home >